Capo aan zee

Het zou de titel van een kinderboekje kunnen zijn: “Capo aan zee”.

Capo is een grote hond, hij ziet er stoer uit en mensen lopen vaak even om als hij eraan komt. Hij is 1 jaar oud en hij weet dat hij groot en sterk is, dus zelf vindt hij zichzelf best stoer. Maar hij is ook bang voor heel veel dingen. Voor water bijvoorbeeld. Als hij samen met zijn baasjes aan het wandelen is, loopt hij om alle plassen heen, want natte voeten….IEKS….. dat vind hij echt heel vervelend.

Vandaag mocht hij met zijn baasjes mee naar het strand van Scheveningen. Het zonnetje scheen lekker en het waaide ook een beetje. Toen hij op het strand kwam was hij meteen hartstikke blij, al dat zand, dáár kon hij fijn in spelen! Wat wel een beetje lastig was, was die riem. Maar ja, hij luistert nog niet zo heel goed, dus moest hij echt nog even aan de riem blijven. Wel een beetje jammer ook voor zijn baasje, want die moest al zijn spierballen gebruiken om Capo vast te houden. Toen ze bij de zee kwamen was het even rustig, geen andere honden in de buurt, dus hij mocht even los. En ojee…. hij was nog maar net los en toen kwam er een grote golf en die rolde zo het strand op. “Wat is dát!” dacht Capo en hij rende snel weg. Brrrrr, had hij toch natte voeten gekregen.
“Maar heeee kijk nou” dacht Capo, “die zee gaat weer weg en even later komt hij weer terug. Volgens mij wil hij met me spelen. Haha, nou kom maar op hoor, want ik ben groot en sterk!” Capo nam een aanloop en sprong zo naar de zee toe. De zee schrok en rolde snel weer terug, maar even later kwam hij er weer aan. En hup, weer rende Capo door het water. Ze werden vriendjes, de zee en Capo, dikke vriendjes.

En toen hij weer terug in de auto was en samen met zijn baasjes terug naar huis reed, was hij echt heel erg moe. Zo moe, dat hij de hele weg heeft liggen snurken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s