Kalfje geboren!

Ik steek het niet onder stoelen of banken dat ik blij ben met het buiten leven hier in Deil. De schaapjes hier achter met die leuke dartelende lammetjes, de koeien en de kalfjes, de geitjes bij de speeltuin…. boer Jan heeft het er maar druk mee. Nathan kent hem al: “daar is boer Jan weer op de traktor”, al vind hij de koeien van dichtbij nog net even te indrukwekkend.

Boer Jan woont bij ons aan de overkant en zijn vrouw Annemarie kwam me vanmorgen halen: “er staat een koe op het punt van bevallen, als je wilt kun je komen kijken!” Dat liet ik me geen 2x zeggen. Camera mee natuurlijk.

Ik vond het echt een bijzondere ervaring. Ik, die zelf ook van het platte land kom, was nog niet eerder getuige geweest van de geboorte van een kalfje en een ervaring is het, dat kan ik nu zeggen! Bijzonder hoe rustig moeder koe was, ondanks dat het de 1e geborene voor haar was en ze liet boer Jan zijn werk doen en haar helpen. Een beetje kracht was wel nodig, maar er kwam een prachtig kalfje ter wereld, een rood stiertje.

Natuurlijk heb ik de nodige foto’s gemaakt en heb ik thuis Nathan laten zien hoe een kalfje ter wereld komt. Alsof hij in het water duikt…. armen naar voren, hoofd erop en duiken maar…. en boer Jan die hielp hem een beetje.

Naast moeder koe en kalf stond haar zusje Lotje met haar dochter. Ze mochten getuige zijn van de geboorte van hun neefje. En nu vraag ik me hardop af…. hoe zou hij gaan heten?

4 gedachtes over “Kalfje geboren!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s