Landgoed Noordenhoek Deil

De landelijke monumentendag is zo’n moment waarop je de kans krijgt op plekken te komen die normaal voor publiek niet toegankelijk zijn. Ik had gezien dat er op Landgoed Noordenhoek een rondleiding was en heb die met beide handen aangegrepen om er eens een kijkje te nemen.

Het Landgoed is van de familie Van Everdingen en is zo’n 60 hectare groot. Hiertoe behoort ook Palmesteyn en Boerderij ’t Geyn. Op de website van het landgoed is veel informatie te vinden.

Sinds 1965 is de familie zelf actief met de boerderij, wat voorheen altijd in pacht gegeven werd. Er lopen prachtige runderen rond: ‘Blonde d’Aquitaine’, en er is nog een oude hoogstam kersenboomgaard waartussen schapen grazen.

De woning is in 1898 herbouwd, en er staat een prachtig koetshuis, een duiventil en een hooiberg. De duiventil is deels gebouwd met stenen van het kasteel Palmesteyn. Er liggen 300 jaar oude wandelpaden waar het heerlijk vertoeven is en natuurlijk ontbreekt de Linge niet. Een prachtig landgoed, wat zeker de moeite waard was om te bezoeken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s